Tvrdi kozji sir
Kozji trvrdi sir napravljen po uzoru na italijanske tvrde sireve od kozjeg mleka. Ukus extra tvrdog kozjeg sira je aromatičan i presek sira je zatvoren a testo je tvrdo, boje slonovače. Sir se nakon izrade podvrgava procesu zrenja u kontrolisanim uslovima vlage i temperature. Zrenjem sir dobija delikatan ukus, pomalo oštre, prodorne arome. Pogodan je i za rendanje.
Sastojci: pasterizovano kozije mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, stater kultura, konzervans (E235) u kori /kora nije jestiva. Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: <51%.
Nutritivna vrednost na | 100g |
---|---|
Energija | 1598kJ/385 kcal |
Masti | 29g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 19g |
Ugljeni hidrati | 0,9g |
Od kojih šećeri | 0g |
Proteini | 30g |
So | 3,1g |
14 na zalihama
Kozji trvrdi sir napravljen po uzoru na italijanske tvrde sireve od kozjeg mleka. Ukus extra tvrdog kozjeg sira je aromatičan i presek sira je zatvoren a testo je tvrdo, boje slonovače. Sir se nakon izrade podvrgava procesu zrenja u kontrolisanim uslovima vlage i temperature. Zrenjem sir dobija delikatan ukus, pomalo oštre, prodorne arome. Pogodan je i za rendanje.
Sastojci: pasterizovano kozije mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, stater kultura, konzervans (E235) u kori /kora nije jestiva. Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: <51%.