Polutvrdi kozji sir
Kozji polutvrdi sir karakteriše zrenje od tri meseca u kontrolisanim uslovima. Tehnologija proizvodnje je najsličnija tehnologiji proizvodnje polutvrdih sireva holandskog tipa, uz određene modifikacije zbog specifičnosti kozijeg mleka. U zavisnosti od stepena zrelosti lepo se uparuje sa belim ili crvenim vinima.
Sastojci: Pasterizovano kozje mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, kultura, konzervans (E235) u kori / kora nije jestiva.
Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: 54-69%.
Nutritivna vrednost na | 100g |
---|---|
Energija | 1929 kJ/465 kcal |
Masti | 39g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 26,8g |
Ugljeni hidrati | 0,6g |
Od kojih šećeri | 0,57g |
Proteini | 28g |
So | 1g |
Kozji polutvrdi sir karakteriše zrenje od tri meseca u kontrolisanim uslovima. Tehnologija proizvodnje je najsličnija tehnologiji proizvodnje polutvrdih sireva holandskog tipa, uz određene modifikacije zbog specifičnosti kozijeg mleka. U zavisnosti od stepena zrelosti lepo se uparuje sa belim ili crvenim vinima.
Sastojci: Pasterizovano kozje mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, kultura, konzervans (E235) u kori / kora nije jestiva.
Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: 54-69%.