Polutvrdi sir

Kozji polutvrdi sir

Kozji polutvrdi sir karakteriše zrenje od tri meseca u kontrolisanim uslovima. Tehnologija proizvodnje je najsličnija tehnologiji proizvodnje polutvrdih sireva holandskog tipa, uz određene modifikacije zbog specifičnosti kozijeg mleka. U zavisnosti od stepena zrelosti lepo se uparuje sa belim ili crvenim vinima.

Sastojci: Pasterizovano kozje mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, kultura, konzervans (E235) u kori / kora nije jestiva.
Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: 54-69%.

Nutritivna vrednost na 100g
Energija 1929 kJ/465 kcal
Masti 39g
Od kojih zasićene masne kiseline 26,8g
Ugljeni hidrati 0,6g
Od kojih šećeri 0,57g
Proteini 28g
So 1g

Ostali proizvodi

Tvrdi kozji sir

Tvrdi kozji sir

Stari dobri sir

Zreli punomasni meki kozji sir

Kozji sir Dobrenija

Kozji beli sir

Dobrivojev sir

Mladi punomasni meki kozji sir

Kiselo mleko

Kozje kiselo mleko

Kozje mleko

Kozje mleko

Kozji jogurt

Kozji jogurt

Kozja surutka

Nusprodukt kozjeg sira

Kozji kefir

Kozji kefir