Polutvrdi sir
Kozji polutvrdi sir

Kozji polutvrdi sir karakteriše zrenje od tri meseca u kontrolisanim uslovima. Tehnologija proizvodnje je najsličnija tehnologiji proizvodnje polutvrdih sireva holandskog tipa, uz određene modifikacije zbog specifičnosti kozijeg mleka. U zavisnosti od stepena zrelosti lepo se uparuje sa belim ili crvenim vinima.
Sastojci: Pasterizovano kozje mleko, kuhinjska so, učvršćivač kalcijum hlorid, sirilo, kultura, konzervans (E235) u kori / kora nije jestiva.
Mlečna mast u suvoj materiji: minimum 45%. Voda u bezmasnoj materiji: 54-69%.
Nutritivna vrednost na | 100g |
---|---|
Energija | 1929 kJ/465 kcal |
Masti | 39g |
Od kojih zasićene masne kiseline | 26,8g |
Ugljeni hidrati | 0,6g |
Od kojih šećeri | 0,57g |
Proteini | 28g |
So | 1g |
Ostali proizvodi
Tvrdi kozji sir
Tvrdi kozji sir
Stari dobri sir
Zreli punomasni meki kozji sir
Kozji sir Dobrenija
Kozji beli sir
Dobrivojev sir
Mladi punomasni meki kozji sir
Kiselo mleko
Kozje kiselo mleko
Kozje mleko
Kozje mleko
Kozji jogurt
Kozji jogurt
Kozja surutka
Nusprodukt kozjeg sira
Kozji kefir
Kozji kefir